Fremtidstanker

Jeg har lige været til TOC-konference i New York (jaaaa, New York). Blandt de utroligt mange forlags- og udgivelsesrelevante oplæg, jeg hørte, var især dem, der handlede om fremtiden virkeligt interessante.

Så nu er jeg en fangirl af Brian David Johnson, futurist hos Intel (der udvikler chips til computere). Han havde et indlæg, hvis pointe var: De historier, vi fortæller hinanden om, hvad fremtiden er, og hvordan vi ønsker at fremtiden skal være, kommer til at forme fremtiden.

Derfor er det vigtigt at få folk til at tale om fremtiden og fortælle hinanden historier om, hvordan vi ønsker fremtiden skal forme sig. Fortællinger gælder! Som det er lige nu, kan vi principielt gøre alt med computere i fremtiden. Førhen spurgte vi, hinanden om vi ville kunne. Nu er spørgsmålet snarere, hvad vi vil og hvorfor.

Jeg fik også understreget, hvor sej Cory Doctorow er, fordi han gennem science fiction og faglitteratur og blogs og podcasts og og og og reflekterer over, hvordan vores fremtid kan forme sig. Har aldrig læst ham, men vil undersøge, hvad han har skrevet nu.

Den tredje, jeg vil undersøge mere om, er Amanda Harvard, der som forfatter har udnyttet twitters potentiale til UG. Hun er genrefiktionsforfatter (har aldrig læst hende, så skal først finde ud af hvilken) og har oprettet seks karakterer fra sin fiktion som twitterprofiler. Man kan indgå i dialog med de seks karakterer. Og man kan ved at læse tilbage i deres twitterstrøm læse op på forhistorien til hendes tekst. Hun har fået henvendelser fra læsere, der begejstret har skrevet, de netop har twittet sammen med karaktererne (“As if I didn’t know”, som hun tørt konstaterede), og på den måde underbygger hun sit læser-community virtuost og talentfuldt.

17. February 2013 by camlarsch
Categories: Faglitteratur, Øvrige, Skønlitteratur | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.