Format og indhold

Læser du nogensinde bøger på din mobiltelefon? Jeg har efterhånden læst nogle stykker på den måde, men har opdaget, at det skal være en forholdsvis letbenet bog, hvis jeg skal kunne udholde formatet. Af det udleder jeg, at jeg stadig tillægger format en betydning i læsningen.

Jeg knuselsker min Kindle Paperwhite. Den er let, handy, kan indeholde mange bøger, og det føles for øjnene som at læse en papirbog, når man læser på den. Desuden kan man læse på den i mørke og forstyrre gemalens nattesøvn lidt mindre. Men man kan jo ikke streame bøger på den, så med den er alle abonnementsordninger samt eReolen jo ikke en mulighed. Og det er i de tilfælde, jeg har forsøgt mig med mobiltelefonlæsning.

Men jeg får Twitter-brain (“jeg kunne også lige tjekke Twitter, Facebook, Instagram, mail …”), når jeg sidder med den. Og de meget små sider er irriterende for en hurtiglæser, fordi man hele tiden skal bladre. Så jeg får ikke læst krævende bøger i det format, har jeg konstateret.

12. June 2015 by camlarsch
Categories: Faglitteratur, Øvrige, Skønlitteratur | 2 comments

Comments (2)

  1. Jeg har læst ganske få – og korte – bøger på mobiltelefonen (iPhone). Dine betragtninger kunne have været mine (bortset fra det med Kindle, som jeg ikke har prøvet). Jeg har især brugt mobilbøgerne i s-toget ind til København. Der passer formatet faktisk ganske godt. På 20 minutter når man (næsten) ikke at opleve de mange “sideskift” som irriterende.

    • Ja, det gælder om at finde de rigtige formater at læse i til de rigtige situationer. Så man altid er passende påklædt med bogmuligheder. 🙂 Jeg kan jo varmt anbefale e-bogslæsere. Kindle såvel som andre.

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.