Et so-so bogår

Jeg talte op på Læselisten, at jeg i 2012 havde læst 53 bøger, heraf 21 i embeds medfør. Måske har jeg glemt at opliste nogle, og der står fx heller ikke noget om de tegneserier, jeg også har brugt læsetid på. Men når jeg kigger ned over listen, var det på nogle måder et so-so bogår.

Blandt de største læseoplevelser var Jennifer Egans Tæskeholdet banker på1Q84 bind 2 og 3, Knausgårds Min kamp bind 5. Blandt de nævneværdige var også Wolf Hall af Hilary Mantel, Mesteren og Margarita af Bulkagov og Sten saks papir af Naja Marie Aidt.

Og så udkom den første bog, jeg har redigeret på Gyldendal Business også i 2012: Den perfekte storm af Peter Svarre. Dét er da også nævneværdigt. Der kommer flere i 2013.

Men på en eller anden måde har der alligevel været langt mellem snapsene. Knausgård og Murakami fyldte mest i mit hovede i 2011, hvor jeg begyndte på deres monsterværker. Så på en eller anden måde gælder de mindre i 2012.

Og blandt de skønlitterære læseoplevelser har der været mange af middelmådig karakter, synes jeg.

Så jeg håber, 2013 bringer flere stærke, overraskende og overbevisende læseoplevelser. Og det tegner godt. Jeg har taget hul på Bring Up the Bodies, Mantels opfølger til Wolf Hall, som hun sejt nok også fik Man Booker Prize for. Og den er allerede god.

Desuden ligger Lad kun verden tumle sig af Colum McCann og venter på mig. Den vil jeg læse, fordi jeg har fået den anbefalet – og fordi det fremgår af Litteratursidens New Yorker-liste, at den foregår i New York.  Og dertil går turen til februar pga. en konference. Således kan man jo også tematisere sine læsevalg.

Så et nyt kalenderår er også et nyt bogår. Jeg håber, der er noget godt og ukendt på vej. Godt nytår!

05. January 2013 by camlarsch
Categories: Skønlitteratur | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.