E-læser-rookie

Jeg har lånt en e-læser på mit arbejde. (Dejligt personalegode!) Og selv om jeg har været med til at udgive e-bøger, har jeg faktisk ikke andet end kigget på og pillet ved e-læsere hidtil, selv om jeg har en masse meninger om dem og e-bøger – og selv om jeg forekommer mig selv at være den oplagte målgruppe.

Jeg har læst bøger på min iPhone, men uden større begejstring: Det er lidt for småt til min smag. Og jeg kommer til at lide svært af Twitterbrain, i betydningen “bliver for let distraheret”, fordi jeg jo liiiige kan tjekke, om der sker noget på FaceBook, Twitter, min mail, en app, internettet … Af samme grund tror jeg ikke, jeg er den helt rette til en iPad som e-læser. Ikke, at jeg ikke kunne tænke mig en, men jeg tror, den vil blive brugt som en forstørret iPhone – og ikke som et primært boglæsningsaggregat.

Så hvordan ville jeg så have det med en e-læser? Tænkte, at den forestående sommerferie var et godt forsøgslaboratorium og så for mig, hvordan jeg ikke skal slæbe 47 bøger med i rygsækken for at være helt sikker på ikke at mangle.

Og det går strygende. Det er nemt at læse på dimsen. Det er nemt at hælde nye bøger ind i den. Det er nemt at finde dem. Det er nemt at sætte bogmærker. Det er endda ikke en af de nye e-læsere med touchscreen, men sådan en “gammel” Sony med let træge taster. Det fungerer fint. Og jeg er vild med eInk. Det virker! Det er læsbart. Også i solskin!

Eneste anke er, at jeg instinktivt kommer til at ville bladre i bogen …
Tryk på tasten, tosse!

29. June 2011 by camlarsch
Categories: Øvrige | Tags: , , , , | 4 comments

Comments (4)

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.