At indtage sit lokale bibliotek

Som introvert person synes jeg oftest, at offentlige steder ikke er mine, men mest alle de andres. Så når man samtidig har en trang til at føle sig hjemme på sit lokale bibliotek, må man overvinde sig selv!

Jeg er flyttet en del gange i mit liv – mest, da jeg var yngre. Således har jeg fx boet i mange bydele i København gennem årene. Og hver gang jeg er flyttet, har det været vigtigt for mig at “indtage” mit lokale bibliotek. Helst tidligt efter indflytning, fordi jeg derved føler, at jeg hører til der, hvor jeg bor.  Øvelsen ‘at gøre et bibliotek til mit’ er vigtig for mig. For jeg skal kunne færdes der ubesværet og opfatte det som en let bevægelse i mit liv lige at slå vejen forbi.

Til følelsen af, at det er mit bibliotek hører: jeg skal kunne spørge bibliotekarerne om alle slags titler – også de besværlige i magasinerne, jeg skal kunne slå mig læsende ned i et hjørne, jeg skal kunne finde fagbogskategorierne, jeg skal vide, hvor de forskellige skønlitterære genrer er opstillet, jeg skal have overblik over tidsskrifts- og avisafdelingen, jeg skal kunne finde rundt på børnebiblioteket, jeg skal kunne låne hvad som helst uden at have følelsen af, at de skæver underligt til mig …

Og det kræver altså tilløb og øvelser. Først identifikation af, hvor man kan parkere bilen og cyklen ubesværet. Så rekognoscering og listen rundt langs væggene inde i biblioteket. Mange gange. Så låne noget, man har bestilt over nettet. Så hive børnene med og sidde og være der sammen med dem. Og lure på de forskellige bibliotekarer, så man kan genkende dem. Så spørge forsigtigt til noget nemt. Så til noget svært i magasinerne. Og så er man ved at være der!

Om jeg er neurotisk?! Pffttt …
Til gengæld kommer jeg der ugentligt. Og nyder det. Når altså de indledende øvelser er overstået!

07. August 2011 by camlarsch
Categories: Øvrige | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.